середа, 15 грудня 2021 16:13

Зеленський пропонує провести саміт з Туреччиною та Азербайджаном

Зеленський пропонує провести саміт з Туреччиною та Азербайджаном
Зеленський говорив з Алієвим про звільнення незаконно утримуваних осіб. Фото: ОП

Президент Володимир Зеленський запропонував президенту Азербайджану Ільхаму Алієву провести спільний саміт України, Азербайджану і Туреччини.

Саміт мають провести у лютому 2022 року у Києві, повідомляє Офіс президента.

"Глава Української держави нагадав, що в лютому 2022-го відзначатиметься 30-річчя встановлення дипломатичних відносин України з Азербайджаном і Туреччиною. З огляду на це президент запропонував провести в лютому у Києві саміт за участю лідерів трьох держав", - йдеться у повідомленні.

Зеленський зустрівся з Алієвим під час робочого візиту до Брюсселя. Вони говорили про можливість долучення Азербайджану до звільнення незаконно утримуваних осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали дату й місце зустрічі Зеленського з генсеком НАТО

"Обговорили необхідність активізації роботи для реалізації транзиту вантажів за маршрутом Європа – Кавказ – Азія з використанням залізничного та морського транспорту", - повідомили в ОП.

Помічниця держсекретаря США з питань Європи та Євразії Карен Донфрід на зустрічах із керівництвом Росії наголосила на неприпустимості військової ескалації біля українських кордонів. Під час переговорів із Кремлем Донфрід наголосила на готовності Вашингтона до врегулювання конфлікту на Сході України.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський пропонує провести саміт з Туреччиною та Азербайджаном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі