четвер, 05 вересня 2024 12:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський поїде у Німеччину на "Рамштайн" - Spiegel

Зеленський поїде у Німеччину на "Рамштайн" - Spiegel
Президент України хоче звернутися до західних партнерів з проханням про постачання ракет великої дальності та додаткових систем протиповітряної оборони. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський поїде на засідання Контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн".

Засідання відбудеться у Німеччині у п'ятницю, 6 вересня, повідомляє Spiegel. Президент України хоче звернутися до західних партнерів з проханням про подальше постачання зброї для боротьби з Росією.

"У Берліні розповіли, що Зеленський своїм візитом на зустріч міністрів оборони держав, що підтримують Україну, хотів ефектно описати всю серйозність ситуації. Зокрема, постачання ракет великої дальності та додаткових систем протиповітряної оборони", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна удосконалила смертоносну секретну зброю Другої світової - Forbes

Журналісти наголошують, що візит Зеленського зробить засідання більш політичним.

Зустріч Контактної групи відбудеться на військовій базі "Рамштайн" у Німеччині. Там також буде присутній міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус. Напередодні він зустрінеться з міністром оборони України Рустемом Умєровим, який перед цим відвідував США.

"Умєров з Пісторіусом зосередяться на питанні, чи зможе Німеччина зібрати додаткові пакети озброєнь на найближчі місяці попри бюджетну ситуацію", - зазначає видання.

На початку повномасштабної війни західні партнери України створили Контактну групу з оборони України. До неї входять понад 50 країн, очолюю групу США.

Перше засідання відбулося на американській військовій базі "Рамштайн" у Німеччині, тому отримало таку назву. Міністри оборони та військові України та країн-союзників регулярно збираються онлайн чи в очному форматі для обговорення допомоги Україні.

Наступне засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн" відбудеться 6 вересня на однойменній авіабазі в Німеччині. Це буде 24 засідання у такому форматі.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський поїде у Німеччину на "Рамштайн" - Spiegel». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі