четвер, 17 листопада 2022 14:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський поговорив із Bloomberg про інцидент у Польщі

Зеленський поговорив із Bloomberg про інцидент у Польщі
Українські фахівці братимуть участь у розслідуванні інциденту, сказав президент Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський дав коментар американському виданню Bloomberg.

Глава держави заявив, що ніхто поки що на 100% не знає, чия ракета впала в Польщі під час масованого обстрілу України 15 листопада. Коментар Зеленського американське ЗМІ опублікувало у четвер.

"Я не знаю, що трапилося цього разу, ми не знаємо на 100 відсотків. Я думаю, що світ теж не знає на 100 відсотків. Але я впевнений, що була російська ракета і що ми використовували ракети ППО", – сказав президент.

Допоки розслідування не завершено, не можна говорити, якого типу була ракета, уламки якої впали, зауважив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США про ракету в Польщі: повна відповідальність на Росії

Українські фахівці братимуть участь у розслідуванні інциденту. Вони вже виїжджають до Польщі, сказав президент.

15 листопада РФ завдала по Україні масованого ракетного удару. Того дня уламки ракети або ж сама ракета впали на територію Польщі. Загинули двоє людей. На місці події працюють польські фахівці.

Польща активувала четверту статтю НАТО після вибухів біля села Пшеводув у Люблінському воєводстві біля кордону з Україною.

Польща має справу з надзвичайними подіями, "пов'язаними з масованим нападом Росії на Україну", сказав президент Анджей Дуда.

Президент України Володимир Зеленський говорив із Дудою. Сказав, що українські фахівці мають долучитися до роботи міжнародного слідства.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський поговорив із Bloomberg про інцидент у Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі