субота, 15 квітня 2023 17:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський півтори години говорив з Макроном

Зеленський півтори години говорив з Макроном
Президент Володимир Зеленський та президент Франції Еммануель Макрон обговорили результати поїздки у КНР та війну. Фото: eastnews.ua

Президент Володимир Зеленський півтори години говорив з президентом Франції Еммануелем Макроном.

Обговорили нещодавній візит Макрона до Китаю, повідомив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Говорили про Україну: глави МЗС Франції та Нідерландів провели переговори

"Висловив вдячність за засудження жахливої, нелюдської страти українського воїна російськими воєнними злочинцям. Розповів про ситуацію на фронті та подальші наміри зі звільнення всіх наших територій. Відзначив намір Франції ще більше посилити важливу підтримку України на полі бою", – вказав він.

Говорили про підготовку до Вільнюського саміту НАТО у липні. Україна очікує від нього отримання дієвих гарантій безпеки ще до вступу.

"Окремо приділили увагу реалізації української формули миру", – підсумував президент України.

Французькі солдати не воюють на території України. Про це заявив уряд Франції, реагуючи на витік так званих секретних документів з докладним описом планів весняного військового наступу в Україні. Там вказувалося, що французькі солдати присутні на полі бою в Україні.

Час для переговорів з Росією не настав. "Погода зараз військова", сказав президент Франції Еммануель Макрон під час свого візиту до Китаю.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський півтори години говорив з Макроном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі