понеділок, 10 жовтня 2022 17:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський після ворожих обстрілів зібрав нараду

Президент Володимир Зеленський провів нараду з питань відновлення зв'язку та енергопостачання, пошкоджених унаслідок російських ракетних обстрілів у понеділок уранці.

Учасники наради наголосили на важливості тимчасового зменшення споживання електроенергії в години пікового навантаження на мережі – із 17:00 до 22:00. Про це повідомила на сайті глави держави.

Автор: president.gov.ua
  Президент Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Денис Шмигаль на нараді, 10 жовтня.
Президент Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Денис Шмигаль на нараді, 10 жовтня.

Щоб знизити навантаження на енергосистему й зменшити потребу в аварійних вимкненнях, громадян просять у вказаний час не користуватися найенергозатратнішими приладами.

Ідеться про: електрообігрівачі, бойлери, електроплити, мікрохвильові печі, пральні й посудомийні машини, електрочайники, кавоварки, праски.

За необхідності ці прилади краще використовувати в обідню пору.

Автор: president.gov.ua
  "Тримаємось. Працюємо. Єднаємось", – звернувся до українців президент.
"Тримаємось. Працюємо. Єднаємось", – звернувся до українців президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський зідзвонився з Макроном і не тільки: подробиці розмови

Державна служба з надзвичайних ситуацій приймає запити від місцевих громад щодо організації живлення важливих об'єктів за допомогою дизель-генераторів.

"Тримаємося. Працюємо. Єднаємося. Тільки так ми подолаємо всі випробування", – звернувся до українців президент.

За інформацією Міністерства цифрової трансформації, інфраструктура, що забезпечує роботу мобільного зв'язку, не постраждала.

Проте подекуди спостерігалися перебої через вимкнення енергопостачання.

"Тож держава має сприяти в забезпеченні мобільних операторів пальним для генераторів, а також, за можливості, надати доступ до станцій Starlink", – повідомили в уряді.

10 жовтня російські окупанти випустили по цивільній інфраструктурі в Україні 83 ракети. Ворог використав 11 літаків, кораблі, наземні оперативно-тактичні ракетні комплекси "Іскандер".

Обстріляли Київ, Львів, Запоріжжя, Київщину, Хмельниччину, Дніпро і Вінницу, Франківщину, Сумщину, Харківщину, Житормирщину, Кіровоградщину, повідомили в ОП.

СБУ дала чотири поради українцям.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський після ворожих обстрілів зібрав нараду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі