понеділок, 10 жовтня 2022 14:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Залучили 11 літаків і кораблі ‒ із чого росіяни били по Україні 10 жовтня

Залучили 11 літаків і кораблі ‒ із чого росіяни били по Україні 10 жовтня
По цивільній інфраструктурі України росіяни 10 жовтня випустили 83 ракети. Фото: varta1.com.ua

Для масованих ударів по Україні 10 жовтня Росія залучила 11 літаків, кораблі, а також наземні оперативно-тактичні ракетні комплекси "Іскандер".

По цивільній інфраструктурі України росіяни випустили 83 ракети. Про це йдеться в повідомленні Генерального штабу ЗСУ.

Залучили вісім літаків Ту-95, три Ту 160. Ракетами вони били з районів Каспійського моря та Нижнього Новгорода.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна у вогні після російських ракет: рятувальники показали фото

"Протиповітряна оборона Повітряних сил у взаємодії з підрозділами ППО Сухопутних військ збила 52 повітряні цілі. 43 з них – крилаті ракети. Крім того, ворог застосував для ударів іранські БпЛА типу Shahed-136 з території Білорусі й тимчасово окупованого українського Криму. За попередньою інформацією, дев'ять з них знищено", ‒ ідеться в повідомленні.

Інформацію постійно уточнюють.

У понеділок, 10 жовтня, у Києві, Дніпрі й на Хмельниччині пролунала серія вибухів. Щонайменше було чотири прильоти в центральній частині Києва, але в різних місцях. Кілька вибухів пролунало в Шевченківському районі в центрі столиці. Усі екстрені служби вирушили на місце ударів.

У Шевченківському районі Києва внаслідок ракетного удару загинули люди. Кілька влучань відбулося в об'єкти критичної інфраструктури міста.

Президентка Європейського парламенту Роберта Метсола відреагувала на масовані удари Росії по українських містах вранці 10 жовтня.

Вона назва це злочином, винних за який обов'язково покарають.

Зараз ви читаєте новину «Залучили 11 літаків і кораблі ‒ із чого росіяни били по Україні 10 жовтня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі