четвер, 19 серпня 2021 09:54

Зеленський оголосив про будівництво потужного флоту

Зеленський оголосив про будівництво потужного флоту
Україна розраховує на підтримку з боку Європейського Союзу, Великої Британії і США, сказав Зеленський. Фото: president.gov.ua

Україна має завдання до 2035 року побудувати професійний потужний флот. Про це сказав президент Володимир Зеленський в інтерв'ю журналістам.

"Питання Криму – це також питання розблокування Чорноморського й Азовського узбережжя. Ми над цим працюємо. Є завдання до 2035 року побудувати великий флот. Це довго, але результати першого етапу наочно побачимо вже 24 серпня цього року.

Наше завдання – побудувати професійний потужний флот, здатний давати відсіч будь-кому. Ми мирна держава, але маємо бути готові до будь-яких кроків. Готуємося до розблокування Чорноморського регіону. Це завдання я дав особисто і його підтримала наша армія", - цитує Зеленського "Українська правда".

Україна не може чекати 20 років, доки в країні з'явиться інфраструктура для повноцінного суднобудування. Тому влада почне будувати флот, зокрема й в інших державах, зауважив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велика Британія подарує Україні два протимінних корабля

Паралельно в Україні будуватиметься інфраструктура, щоб підхопити цей процес. Зеленський обіцяє, що "будуть корвети, військові катери, малі підводні човни". Як і військові бази. Будівництво першої скоро розпочнеться в Бердянську.

Україна розраховує на підтримку Європейського Союзу, Великої Британії та США.

Питання посилення ВМС України буде частиною майбутньої зустрічі із президентом США, повідомив Зеленський.

"Упевнений, що українське суспільство побачить флот України. І тоді я відчуватиму себе тим президентом, про якого ви сказали (президентом морської держави. - Gazeta.ua)", - заявив він.

З 28 червня до 10 липня в Чорному морі та прибережних районах на території України відбулися наймасштабніші навчання Sea Breeze. У навчаннях узяли участь 32 країни.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський оголосив про будівництво потужного флоту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі