вівторок, 09 березня 2021 16:40

Зеленський назвав шляхи вирішення Covid-ситуації в Україні

Зеленський назвав шляхи вирішення Covid-ситуації в Україні
У МОЗ повідомили про стабілізацію ситуації на Прикарпатті. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський вважає, що відповіддю на зростання кількості заражень Covid-19 має бути збільшення темпів вакцинації.

Для цього він запропонував залучити мобільні бригади та ресурси інших відомств, окрім МОЗ, а також ретельніше реагувати на випадки дезінформації про щеплення, повідомляє Офіс президента.

"Найправильнішою відповіддю на сьогоднішнє зростання кількості хворих на коронавірусну інфекцію є вакцинація, а не локдаун. Саме це є рішенням. Ми наближаємося до середини березня і маємо надати більше можливостей людям отримати перші дози вакцини, особливо якщо вони працюють на передовій боротьби із Covid-19", – наголосив Зеленський.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов звернув увагу на необхідність тіснішої співпраці з головами ОДА. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що відомство підготувало 50 мобільних бригад, які допоможуть взяти участь у проведенні вакцинації.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що за попередній тиждень, якщо порівняти з позаминулим, збільшилася кількість госпіталізацій хворих на коронавірус. На сьогодні зайнято 29 573 ліжка. Зросла також кількість зайнятих реанімаційних ліжок – з 1,5 тис. до 2 тис., тобто кількість важких випадків збільшується.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Covid-19. Україна в трійці лідерів європейського антирейтингу

За останню добу в Україні виявили 3261 нового хворого на коронавірус. Загалом від початку епідемії коронавірус підхопив 1 410 061 українець. Померли 27 204 пацієнти, з них 76 за останню добу. Одужали - 1 199 229, за останню добу 975.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський назвав шляхи вирішення Covid-ситуації в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі