пʼятниця, 31 березня 2023 20:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський назвав "серйозний сигнал" у трибуналі над Росією

Зеленський назвав "серйозний сигнал" у трибуналі над Росією
Цього місяця Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт президента РФ Володимира Путіна. Фото: Facebook.com/InternationalCriminalCourt

Рішення Міжнародного кримінального суду видати ордер на арешт президента країна-агресорки Російської Федерації Володимира Путіна став "дуже серйозним сигналом" у напрямку створення трибуналу.

Про це сказав президент України Володимир Зеленський на пресконференції за підсумками Бучанського саміту.

Трибунал буде створений після перемоги України й завершення війни, сказав президент.

Україна прагне заручитись політичною міжнародною підтримкою.

Зі слів Зеленського, спеціальний трибунал за злочин агресії Росії проти України має бути створений шляхом резолюції Генеральної Асамблеї ООН.

"Над цим працюємо. А саме – текст відповідної резолюції для майданчика Організації Об'єднаних Націй", – сказав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це тільки початок", - Боррель прокоментував ордер на арешт Путіна

Формат трибуналу наразі узгоджується.

"Для нас головне, щоб велика кількість держав була об'єднана. І об'єднана вже підтримувати той чи інший формат відповідної резолюції. І це буде крок номер один. А вже тоді перейдемо до практичних кроків щодо трибуналу", – заявив Зеленський.

17 березеня МКС видав ордер на арешт Путіна і уповноваженої РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової.

Путіна і Львову-Бєлову підозрюють у скоєнні воєнного злочину – незаконної депортації і переміщення дітей з окупованих районів України до РФ.

Відтепер Путін має статус підозрюваного у скоєнні міжнародного злочину, сказав генеральний прокурор України Андрій Костін.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський назвав "серйозний сигнал" у трибуналі над Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі