понеділок, 31 липня 2023 22:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський може представити формулу миру на Генасамблеї ООН в Нью-Йорку – Bloomberg

Зеленський може представити формулу миру на Генасамблеї ООН в Нью-Йорку – Bloomberg
Президент України Володимир Зеленський може поїхати на саміт ООН. Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський може приїхати у вересні до Нью-Йорка для участі в заходах Генеральної асамблеї ООН.

Під час заходів тижня високого Зеленський може особисто представити формулу миру – план із десяти пунктів, покликаний завершити повномасштабне вторгнення РФ в Україну, повідомляють джерела агентства Bloomberg.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Саудівській Аравії 30 країн говоритимуть про закінчення війни – WSJ

Під час роботи Генасамблеї ООН може відбутись і саміт щодо формули мир", впевнена українська влада. Деякі союзники України проти з логістичних міркувань, а також через необхідність спершу заручитись підтримкою країн Глобального Півдня.

Також обговорюється участь РФ у засіданні Ради безпеки ООН, але остаточних рішень поки немає. Володимира Путіна на Генасамблеї зовсім не очікують.

Тиждень високого рівня є кульмінацією сесії Генасамблеї ООН, яка відкривається кожного вересня. У ньому беруть участь найвищі представники держав-членів ООН – президенти, глави урядів і міністри закордонних справ. Минулого року Зеленський брав участь у тижні дистанційно.

Торік український президент озвучив "українську формулу миру". Зокрема, це гарантії радіаційної, ядерної, продовольчої, енергетичної безпеки, а також звільнення полонених за формулою "всіх на всіх" і відновлення територіальної цілісності України та світового порядку.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський може представити формулу миру на Генасамблеї ООН в Нью-Йорку – Bloomberg». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі