вівторок, 19 вересня 2023 21:48

Зеленський анонсував деталі формули миру

Зеленський анонсував деталі формули миру
Президент України Володимир Зеленський виступить на Раді безпеки ООН

Українська формула миру стала основою для оновлення світової архітектури безпеки.

Про це сказав президент України Володимир Зеленський на Генеральній Асамблеї Організації Об'єднаних Націй.

"Тепер ми можемо відновити дію Статуту ООН і гарантувати повну силу світового порядку", – сказав Зеленський.

"Завтра я представлю деталі на спеціальному засіданні Ради Безпеки ООН. Головне, що йдеться не лише про Україну. Понад 140 держав та міжнародних організацій повністю або частково підтримали українську формулу миру. Українська формула миру стає глобальною", – заявив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Настав час реформувати Радбез – генсек ООН

"Формула не лише про Україну. Понад 140 держав і міжнародних організацій повністю або частково її підтримали. Вона пропонує рішення та кроки, які зупинять усі форми перетворення на зброю, що були застосовані Росією проти України й інших країн і можуть бути використані іншими агресорами", – сказав Зеленський.

Президент сказав про глобальний саміт миру.

"Важливі переговори та консультації щодо імплементації формули миру відбулися у Хіросімі, Копенгагені та Джидді. І ми готуємо Глобальний саміт миру. Я запрошую всіх вас – усіх, хто не толерує жодної агресії, – до спільної підготовки саміту", – заявив президент.

Також Зеленський заявив про "спроби укласти якісь тіньові угоди за лаштунками".

"Злу не можна довіряти. Запитайте Пригожина, чи варто довіряти обіцянкам Путіна. Будь ласка, почуйте мене. Нехай єдність вирішує все відкрито", – сказав.

"Україна робить усе для того, щоб після російської агресії ніхто у світі не наважився напасти на жодну країну. Перетворення на зброю має бути стримане. Воєнні злочини мають бути покарані. Депортовані люди мають повернутися додому. А окупант має повернутися на власну територію", – заявив Зеленський.

18 вересня Зеленський прибув до Сполучених Штатів Америки. Президент України зустрінеться з президентом США Джозефом Байденом.

Російську Федерацію потрібно роззброїти. Терористи не мають права володіти ядерною зброєю, сказав Зеленський на Генасамблеї ООН.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський анонсував деталі формули миру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі