понеділок, 18 вересня 2023 22:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський прибув до США. Говоритиме з Байденом

Зеленський прибув до США. Говоритиме з Байденом
Президент України Володимир Зеленський візьме участь у засіданні Генеральної Асамблеї ООН. Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський прибув до Сполучених Штатів Америки, відбудуться переговори з президентом США Джозефом Байденом.

Глава держави візьме участь у Генеральній Асамблеї Організації Об'єднаних Націй, Саміті цілей сталого розвитку, Раді безпеки. Про це Зеленський повідомив у понеділок.

"Вже намічені вагомі двосторонні зустрічі", – сказав президент.

"Одразу з аеропорту їду до наших воїнів, які проходять в Америці лікування та реабілітацію. Передусім – підтримка наших людей і вдячність тим, хто допомагає Україні й українцям.
Далі – важливі й насичені дні", – заявив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина передасть Україні боєприпаси. Допомога на €400 млн

"Територіальна цілісність держави – ключовий принцип усіх базових міжнародних документів, зокрема Статуту ООН. І треба повернути йому повну силу, зруйновану російським вторгненням, та збільшити можливості ООН зупиняти агресії та запобігати їм. Україна зробить чітку пропозицію щодо цього членам ООН", – сказав президент.

У Вашингтоні заплановані переговори з президентом США, лідерами палат і партій Конгресу, американським військовим керівництвом, повідомив Зеленський.

"Зустрінуся з американським бізнесом, журналістами, громадою. Подякую за лідерство США в підтримці нашої боротьби за свободу та незалежність", – заявив глава держави.

Минулого року Зеленський назвав 10 пунктів формули миру.

У лютому Генеральна Ассамблея ООН закликала РФ зупинити бойові дії і вивести війська з України. Підтримали українську формулу миру. За резолюцію проголосувала 141 країна.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський прибув до США. Говоритиме з Байденом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі