четвер, 05 травня 2011 20:59

Заяву Луценка розглядають у ГПУ

Заяву Луценка розглядають у ГПУ

Заява Юрія Луценка щодо відмови від примусового харчування розглядається в Генпрокуратурі.

Як йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ Віктор Пшонка доручив розглянути цю справу своєму заступнику Анатолію Пришку, який за своїми обов'язками курує пенітенціарною системою.

ГПУ наголосила, що Луценко знаходиться під вартою за рішенням Печерського районного суду з 27 грудня 2010 року.

"Апеляційним судом міста Києва, за поданням слідчого, термін його тримання у СІЗО продовжено до 26 травня цього року", - нагадується в повідомленні.

В документі зазначається, що "нагляд за законністю умов його перебування у слідчому ізоляторі щоденно здійснюється прокуратурою міста Києва, а стан здоров'я Луценка постійно контролюється медичними працівниками".

"Порушень чинного законодавства при застосуванні до Ю.Луценка запобіжного заходу тримання під вартою не виявлено. На сьогодні стан його здоров'я, за свідченням лікарів, задовільний", - зазначає прес-служба.

Раніше в четвер Луценко заявив про відмову від добровільного вживання поживної суміші для голодуючих . Сьогодні він оголосив, що буде опиратись примусовому годуванню, навіть якщо співробітникам СІЗО доведеться для виконання цієї процедури застосовувати силу.

Зараз ви читаєте новину «Заяву Луценка розглядають у ГПУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі