пʼятниця, 08 квітня 2022 20:57

Спецтема: Війна Росії проти України

"Зараз не час для самозаспокоєння" - Байден

"Зараз не час для самозаспокоєння" - Байден
Росіяни готуються до наступного етапу війни, сказав Байден. Фото: Getty Images

Президент США Джозеф Байден подякував Словаччині за постачання Україні системи ППО С-300.

Про це заявив у п'ятницю.

Водночас зі слів Байдена, "зараз не час для самозаспокоєння".

"Російські військові, можливо, не досягли мети із захоплення Києва, але вони продовжують коїти жахливі акти жорстокості щодо українського народу", - заявив президент США.

"У міру того, як російські військові готуються до наступного етапу цієї війни, я доручив своїй адміністрації не шкодувати зусиль для забезпечення українських Збройних сил передовими засобами озброєння, необхідними для захисту своєї країни", - повідомив Байден.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна отримає бронетехніку від Великої Британії

США передислокують у Словаччину американський ракетний комплекс Patriot.

"Від самого початку роботи моєї адміністрації Сполучені Штати приділяли першочергову увагу наданню критично важливого військового потенціалу Україні. Щоб вона могла захистити себе від російської агресії.

Тепер увесь світ став свідком ефективності цієї зброї, оскільки відважні українські сили використали її, щоб відбити напад Росії на Київ, утримати небо над Україною і завдати серйозних ударів по російських військових", - заявив американський президент.

8 квітня прем'єр-міністр Словаччини Едуард Геґер підтвердив, що його країна надала Україні системи протиповітряної оборони С-300.

США передадуть Україні понад 12 тис. протиброньових систем, 1400 зенітних систем і безпілотники-смертники.

Зараз ви читаєте новину «"Зараз не час для самозаспокоєння" - Байден». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі