пʼятниця, 08 квітня 2022 04:37

Спецтема: Війна Росії проти України

США дадуть Україні понад 12 тис. протитанкових систем та сотні дронів-смертників

США дадуть Україні понад 12 тис. протитанкових систем та сотні дронів-смертників
Україна отримає від США тисячі одиниць зброї. Фото: Dеfence Express.

США передадуть Україні понад 12 тисяч протиброньових систем, 1400 зенітних систем і "сотні" безпілотників-смертників. Відповідне рішення з'явилося після схвалення у вівторок $100 млн додаткової допомоги на озброєння Україні.

Про це повідомило CNN з посиланням на заяву адміністрації президента США Джо Байдена.

Так загальна сума допомоги США Україні з початку російського вторгнення зросла до приблизно $1,7 млрд.

"Сюди входить $300 млн, затверджених минулої п'ятниці, в рамках яких у оборонних підрядників буде закуплено нову зброю для відправлення в Україну, - йдеться у заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україну з США прибули засоби захисту від хімічної зброї

До переліку озброєння, яке США надали та планують надати увійшли більше 1400 зенітних систем Stinger, більше 5000 протиброньових систем Javelin, більше 7000 інших протитанкових систем, сотні тактичних безпілотних літальних систем Switchblade, понад 50 000 000 патронів, 45 000 комплектів бронежилетів і шоломів, ракетні системи з лазерним наведенням, безпілотні повітряні системи Puma, пристрої нічного бачення, тепловізійні системи, оптика та комерційні послуги супутникових знімків.

Українські військові у США навчалися користуватися дронами-камікадзе Switchblade. Безпілотник Switchblade оснащений камерами системами наведення та боєголовками та може розвивати швидкість близько 100 км/год. Може пролетіти близько 10 км та зависнути над ціллю приблизно 15 хв. Дрон використовує GPS-координати в реальному часі та відео, що дозволяє швидко і точно визначати мету і завдавати максимальних втрат.

Сполучені Штати Америки передадуть Україні протитанкові комплекси Javelin на $100 млн. Про це повідомила адміністрація Байдена у вівторок, 5 квітня.

Зараз ви читаєте новину «США дадуть Україні понад 12 тис. протитанкових систем та сотні дронів-смертників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі