неділя, 08 грудня 2013 03:00

Захарченко заявив, що силові структури країни будуть негайно реагувати на загрози працівникам міліції та судів

Захарченко заявив, що силові структури країни будуть негайно реагувати на загрози працівникам міліції та судів
Фото: dt.ua

Міністр внутрішніх справ України заявив, що силові структури країни будуть реагувати на загрози працівникам міліції і судів. Він також закликав мирних громадян дотримуватися законів при масових зборах і мітингах .
У зверненні до киян та гостей столиці , розміщеному на сайті МВС у ніч на неділю, глава відомства закликав не здійснювати провокацій проти працівників міліції та співпрацювати з правоохоронними органами для забезпечення безпеки людей громадського порядку в Україні.

"Детальний аналіз і моніторинг засобів масової інформації свідчить про те, що особливо в останні місяці проти Міністерства внутрішніх справ розгорнуто перекручена, побудовану нерідко на неперевірених даних, інформаційна пропаганда. Окремі політики ставлять питання про нелегітимність діючої влади. Закликають до побиття працівників міліції, штурму і захопленню органів влади", - підкреслив міністр.

"Ми будемо негайно реагувати в рамках закону на погрози працівникам правоохоронних органів, судів і членам їх сімей", - заявляє Захарченко.

Міністр також підкреслив, що подібні погрози, відповідно до закону, тягнуть за собою кримінальну відповідальність.

"Сьогодні кожен з нас відповідальний за майбутнє нашої держави. Мирні протести - це сигнали, що влада повинна почути від людей, знайти разом з громадянським суспільством цивілізований вихід із ситуації, що склалася в Україні", - заявляє глава МВС.

Захарченко також зазначив, що він публічно визнав провину органів МВС у надмірному застосуванні сили під час розгону мітингу в ніч на 30 грудня.

"Однак відповідальність за хід мирних зібрань та їх наслідки повинні взяти на себе і їх організатори та політичні діячі, які виступають на них з різними закликами. Органи внутрішніх справ налаштовані на співпрацю з будь-якими політичними силами - журналістами, народними депутатами та громадськими організаціями щодо забезпечення безпеки людей, захисту громадського порядку", - наголошується в заяві Захарченко.

Міністр назвав прикладом взаємодії загальні патрулювання працівників міліції та активістів з учасників бойових дій в Афганістані. Вони несуть службу разом з правоохоронцями в місцях найбільшого скупчення людей, покликані виявляти провокаторів і порушників громадського порядку, при нагоді врегулювати конфлікти між мітингувальниками.

Міністр висловив стурбованість оперативною обстановкою в Києві, куди "на жаль, спрямовуються і особи з сумнівними намірами".

Він поінформував, що на Майдані провокаторів мали місце затримання осіб, які під виглядом благодійників збирали кошти на потреби мітингувальників т.п. Захарченко закликав про всі підозрілі вчинках негайно повідомляти працівникам міліції та не вирішувати питання самостійно не в правовому полі.

Зараз ви читаєте новину «Захарченко заявив, що силові структури країни будуть негайно реагувати на загрози працівникам міліції та судів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

50

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі