пʼятниця, 18 червня 2021 05:54

Загинуть десятки тисяч - секретар РНБО прокоментував можливе взяття Донецька

Загинуть десятки тисяч - секретар РНБО прокоментував можливе взяття Донецька
Данілов прокоментував війну на Донбасі. Фото: Українська правда

Військові готові захищати країну і відвойовувати захоплені території.

Треба розуміти, що відповідальність за таке рішення велика. І що воно означатиме приректи Україну на значну кількість жертв, заявив секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі "Право на владу" на 1+1.

"Чи можемо ми взяти окуповані території? Можемо. Може бути, і Горлівку, і Донецьк ми можемо взяти. Але потрібно розуміти, що за цим стоять люди", - сказав Данілов.

"Хто піде на те, що можуть загинути десятки тисяч людей? Хто за це відповідатиме?" - підсумував Данилов.

Він застеріг, що Росія "будує систему поширення сепаратистського настрою" в південних регіонах України - в Миколаївській, Херсонській і Одеській областях.

А місцева влада каже, що "ні на що не впливає".

"Друзі, схаменіться! Росія - країна-агресор. Будь-яка людина, яка починає тут розгортати та впливати на вибори... Ми на корені повинні все це припиняти", - заявив він.

Він також заявив, що Україна не прагне денонсувати Мінські угоди, а пропонує доопрацювати їх, оскільки виконати їх в тому вигляді, як вони є, неможливо.

"Ми їх не денонсуємо. З Мінськими угодами треба працювати. Інших немає. Але треба розуміти, що виконати їх у тому вигляді, як вони є, неможливо. З наявністю російських танків, БТР, генералів і офіцерів на нашій українській території проводити вибори - це нонсенс. Це неможливо", - сказав Данілов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський підписав указ щодо боротьби з тероризмом

Рада національної безпеки і оборони збереться на засідання в п'ятницю, 18 червня. У попередньому порядку денному майбутнього засідання кілька пунктів: першим планують розгляд Стратегії розвитку оборонно-промислового комплексу України.

Зараз ви читаєте новину «Загинуть десятки тисяч - секретар РНБО прокоментував можливе взяття Донецька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

47

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі