пʼятниця, 18 листопада 2022 21:50

Забрати Героя України у Бойка: петиція пішла на стіл Зеленському

Забрати Героя України у Бойка: петиція пішла на стіл Зеленському
Нардеп від ОПЗЖ Юрій Бойко тисне руку тодішньому прем'єру країни-агресорки РФ Дмитру Медведєву у Москві, березень 2019 року. Бойко їздив в Росію із Віктором Медведчуком. Фото: ТАСС

Петиція щодо позбавлення народного депутата від забороненої партії "Опозиційна платформа ‒ За життя", колишнього "регіонала" Юрія Бойка звання Героя України назбирала понад 25 тис. голосів.

Тепер петицію має розглянути президент Володимир Зеленський. Про це повідомив рух "Чесно".

Ініціював петицію лейтенант Збройних сил України Андрій Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Громадськість закликає гнати Шуфрича з голови комітету. І не тільки його

"Вимагаємо негайно розглянути це питання і поставити крапку у ганебному рішенні колишнього президента України Леоніда Кучми про присвоєння Бойку Юрію Анатолійовичу цієї найвищої нагороди", ‒ сказано у петиції.

Юрій Бойко потрапив у Верховну Раду дев'ятого скликання за першим номером у списку ОПЗЖ. До цього був нардепом від "Опозиційного блоку" і Партії регіонів. Був віце-прем'єром в уряді Азарова.

У 2019 році на той час кандидат у президенти Бойко разом із очільником політради ОПЗЖ Віктором Медведчуком зустрічалися у Москві із прем'єр-міністром РФ Дмитром Медведєвим і головою правління Газпрому Олексієм Міллером.

У квітні нардепи з ОПЗЖ створили групу "Платформа за життя та мир", її очолив Бойко. Фракцію розпустили. Також створили другу групу - "Відновлення України".

Зараз ви читаєте новину «Забрати Героя України у Бойка: петиція пішла на стіл Зеленському». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі