вівторок, 06 грудня 2022 19:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Заборона РПЦ в Україні: уряд ухвалив перше рішення

Заборона РПЦ в Україні: уряд ухвалив перше рішення
Намісник Києво-Печерської лаври Павло Лебідь із президентом РФ Володимиром Путіним. Фото: ТАСС

Кабінет міністрів ухвалив перше рішення щодо перевіряння окремих релігійних кіл в Україні на зв'язок з державою-агресором Російською Федерацією.

Державну службу з етнополітики й свободи совісті віднесуть до центральних органів виконавчої влади, які підпорядковуються безпосередньо уряду. Про це сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду.

"Минулого тижня на засіданні РНБО розглянули питання зв'язків окремих релігійних кіл в Україні з державою-агресором. Як сказав днями президент Володимир Зеленський, ми маємо гарантувати духовну незалежність нашого народу й не дамо ворогу послабити нас ізсередини. Тому сьогодні на виконання указу президента ухвалюємо перше рішення у цьому напрямі", – сказав прем'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гундяєв, двоголовий орел та ОПЗЖ: що знайшла СБУ у московських попів в трьох областях

Уряд звільнив з посади голови Держслужби Олену Богдан, повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Структурні підрозділи місцевих державних адміністрацій, до повноважень яких належать питання діяльності релігійних організацій, стануть підзвітні і підконтрольні Державній службі з етнополітики, сказав прем'єр.

1 грудня президент Володимир Зеленський заявив, що Рада національної безпеки та оборони доручила Кабінету міністрів запропонувати Верховній Раді заборонити діяльність РПЦ в Україні.

Наступного дня президент ввів у дію рішення РНБО щодо заборони в Україні релігійних організацій, афілійованих із центрами впливу в РФ.

РНБО запровадила санкції проти намісника Києво-Печерської Лаври Павла Лебедя та екснардепа Вадима Новинського.

Зараз ви читаєте новину «Заборона РПЦ в Україні: уряд ухвалив перше рішення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі