вівторок, 23 липня 2024 14:26

Заборона російської церкви - у Раді заблокували трибуну

Заборона російської церкви - у Раді заблокували трибуну
У Верховній Раді заблокували трибуну. Фото: t.me/yzheleznyak

У Верховній Раді 23 липня депутати заблокували трибуну.

Вони вимагали внести до порядку денного та ухвалити законопроєкт про заборону в Україні релігійних організацій, пов'язаних з РФ. Про це повідомив нардеп від "Голосу" Ярослав Железняк.

Законопроєкт має створити умови для заборони діяльності російської церкви в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як РПЦ русифікує викрадених українських дітей - ЗМІ розповіли

"Як анонсував раніше - трибуна заблокована. Подальші засідання Ради скасували. Наступні за графіком в вже в серпні", - написав Железняк.

Однак, за словами нардепа від "Європейської солідарності" Олексія Гончаренка, стосовно скасування наступних засідань парламенту ще відбувається погоджувальна рада. Про це він написав у Telegram.

"Голова комітету гуманітарної політики Потураєв, чий комітет власне і готував до розгляду законопроєкт про заборону московської церкви, заявив, що керівництво фракції "Слуга народу" не підтримує винесення його на голосування. Потураєв каже, що не розуміє цю позицію", - написав Гончаренко.

83% українців вважають, що держава в тій чи іншій мірі має втрутитися в діяльність Московського патріархату в Україні.

Зокрема, 63% вважають, що ця церква має бути повністю забороненою. Ще 20% зараз виступають за дещо м'якший підхід, що не передбачає повної заборони, але передбачає встановлення державного контролю та нагляду. Про це йдеться в результатах опитування КМІС.

Зараз ви читаєте новину «Заборона російської церкви - у Раді заблокували трибуну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі