середа, 05 червня 2024 08:49

Як РПЦ русифікує викрадених українських дітей - ЗМІ розповіли

Як РПЦ русифікує викрадених українських дітей - ЗМІ розповіли
Українських дітей тримають у притулках РПЦ. Фото: ТАСС

Російська православна церква займається русифікацією депортованих українських дітей.

Про це йдеться у спільному розслідуванні російського опозиційного студентського журналу DOXA та видання з відкритим кодом Kidmapping.

У перші дні повномасштабного вторгнення російські чиновники депортували дітей із дитячих будинків та інтернатів окупованої Донецької області до Ростовської області Росії. Їх там відвідав митрополит Ростовський і Новочеркаський Меркурій (Ігор Іванов), який розповів їм про РПЦ і нібито спонукав їх розглянути можливість хрещення у московській церкві.

Дітей також заохочують приєднуватися до "військово-патріотичних" молодіжних організацій у Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україну повернули 11 викрадених дітей

DOXA та Kidmapping встановили, що депортовані діти з окупованих районів Донецької та Луганської областей перебувають у притулках РПЦ у Воронезькій області. Там клірики і чиновники проводять для викрадених дітей "військово-патріотичні" заходи, щоб заохотити проросійські настрої та стерти їхню українську ідентичність.

Російська уповноважена з прав дитини Марія Львова-Бєлова одружена зі священником РПЦ. Вони усиновили депортовану українську дитину з Маріуполя, підкреслюючи особисту причетність РПЦ та інших чиновників Кремля до депортації українських дітей.

17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт президента РФ Володимира Путіна та уповноваженої РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової за співучасть у викраденні дітей з України.

27 квітня Парламентська асамблея Ради Європи визнала геноцидом депортацію і насильницьке переміщення російськими окупантами українських дітей на територію РФ. Підтримала притягнення до відповідальності винних.

Зараз ви читаєте новину «Як РПЦ русифікує викрадених українських дітей - ЗМІ розповіли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі