середа, 14 квітня 2010 20:48

За зменшення ціни на газ Україна може запропонувати Росії спільний бізнес

За зменшення ціни на газ Україна може запропонувати Росії спільний бізнес
Експерт з економічних питань Олександр Тодійчук не виключає досягнення певних компромісів під час  перегляду українсько-російських  газових контрактів.

Таку думку експерт висловив у програмі Про головне на УТ-1.

"Думаю, що не відразу Росія погодиться на справедливу ціну на газ у $200-210 доларів. Це буде поетапний шлях. – зазначив Тодійчук. – Думаю, що перші поступки будуть досягнуті ближче до осені. Тому що сьогодні Росія хоче, щоб ми закупили в підземні сховища максимальну кількість газу за найбільш вигідними для них цінами".

Водночас Тодійчук звернуся із закликом до урядовців, які ведуть газові перемовини, "щоб виправляючи помилки попереднього уряду, ми не зробили більших помилок своїми новими зобов"язаннями".

На запитання, які українські підприємства Росія може забажати в обмін на нову ціну на газ, Тодійчук сказав: " Є багато цікавих сьогодні для Росії об"єктів. Це і Укртелеком, і Одеський припортовий завод і питання Чорноморського флоту. Але період роздачі об"єктів мав би минути в середині 90-х років".

На думку Тодійчука, українським урядовцям варто було б запропонувати Росії так званий спільний бізнес.

"Ми можемо багато справ робити разом на взаємовигідних та взаємоприбуткових умовах, - пояснив експерт. - Сьогодні потрібно зупинитися і навчитися вигідно разом з росіянами та іншим партнерами використовувати те, що є і те, що залишилося у нашій власності".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «За зменшення ціни на газ Україна може запропонувати Росії спільний бізнес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі