середа, 20 січня 2010 14:38

За Ющенка Україна отримала надію на демократію - The Times

За Ющенка Україна отримала надію на демократію - The Times

Історії слід милостивіше віднестися до Віктора Ющенка, адже "при ньому Україна отримала реальну надію на успіх демократії", вважає журналіст видання The Times Тоні Хелпін.

Автор радить порівняти українські вибори з політичним життям в Росії і Білорусії. У виборців був справжній вибір, ніхто не побоювався, що правлячий режим зірве зустрічі з виборцями і заарештує опозиціонерів.

"Ні Ющенко, ні Тимошенко не скористалися сумнозвісним "адміністративним ресурсом", який в Росії часто-густо використовується для підтасовування результатів", - говориться в статті. У першому турі не поступило серйозних скарг на фальсифікацію бюлетенів.

"На Україні багато проблем, але люди вільно висловлюють свою думку, а страх, що сковує суспільне життя в інших колишніх радянських республіках, розвіявся", - пише видання.

На думку оглядача, це відчувають навіть росіяни, які приїжджають до Києва на вихідні. Кремль, навпаки, прагне показати обставини в Україні як нескінченний хаос, оскільки боїться, що Україна стане "зразком процвітаючого відкритого суспільства біля кордонів Росії", пише Хелпін.

Заходу слід активніше висловлюватися на підтримку спадщини Ющенка, резюмує автор.

InoPressa

Зараз ви читаєте новину «За Ющенка Україна отримала надію на демократію - The Times». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі