понеділок, 26 жовтня 2009 13:25

За повалення Мартиненка підписались 38 депутатів

За повалення Мартиненка підписались 38 депутатів

Спікер парламенту Володимир Литвин заявив, що отримав 38 підписів депутатів від НУ-НС щодо невдоволення роботою їхнього лідера Миколи Мартиненка.

Про це він сказав сьогодні у ЦВК після реєстрації кандидатом у президенти.

"Вранці я прочитав документ. Там дійсно є 38 підписів, але мене здивувало, що там написано лише, що фракція незадоволена Мартиненком і більше нічого. Я написав резолюцію до цього документу, щоб інші лідери фракцій ознайомились з ним", - розповів Литвин.

На запитання журналістів, чи оголосить спікер нового лідера фракції на наступному пленарному тижні, він сказав:

"Спочатку вони мають обрати нового, а тоді вже оголошу".

Також Литвин поділився з журналістами, що протягом вихідних депутати не давали йому спокою з приводу цієї історії

"І в суботу, і в неділю весь час дзвонили, запитуючи "а що там?, а як там?, що далі буде?", - сказав глава Верховної Ради.

Литвин також зазначив, що, швидше за все, після президентських виборів будуть позачергові парламентські вибори.

"Тут і до ворожки не треба ходити, щоб знати, що в травні будуть позачергові вибори до Ради, оскільки переможець захоче переформатувати більшість під себе", - вважає спікер.

За словами Литвина, ключовою буде посада прем"єр-міністра.

"Бо туди не заростає народна тропа", - додав він.

Раніше народний депутат від НУ-НС і член партії "Батьківщина" Роман Зварич заявляв, що президент за підтримки "ображених" на уряд сил намагається розвалити коаліцію шляхом зміни керівництва фракції НУ-НС.

У свою чергу член фракції НУ-НС і кандидат у президенти Анатолій Гриценко повідомив, що списки під проектом рішення про зняття Миколи Мартиненка з посади лідера фракції НУ-НС були заготовлені ще в березні 2009 року.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «За повалення Мартиненка підписались 38 депутатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі