середа, 24 січня 2024 13:30

Спецтема: Війна Росії проти України

За критику війни Путін відбиратиме у росіян майно - британська розвідка

За критику війни Путін відбиратиме у росіян майно - британська розвідка
У росіян відбиратимуть майно за критику війни. Фото: pixabay.com

Нижня палата Держдуми РФ 22 січня обговорила законопроєкт про арешт фінансових активів, зокрема майна, у тих росіян, які відкрито критикують російську армію і так звану спеціальну військову операцію в Україні.

Низку російських письменників та музикантів протягом останніх місяців було засуджено за критику війни, повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

"2022 року російський диктатор Володимир Путін підписав зміни до закону про іноземних агентів 2012 року, який широко використовувався для репресій проти противників режиму. Станом на 3 листопада 2023 року загальний список "іноземних агентів" складав 707 осіб", - йдеться у звіті британської розвідки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗМІ з'ясували, що буде в новому пакеті санкцій ЄС проти Росії

У "іноземні агенти" Росії включають незалежні російські новинні агенції та правозахисні організації, багато з яких були змушені діяти за межами РФ.

"Імовірно, що цей закон спрямований на стримування та придушення антивоєнної опозиції. Нещодавній законопроєкт у поєднанні з заходами щодо іноземних агентів спрямований на повне обмеження критики війни", - пояснили у Міноборони Великої Британії.

У РФ проєкт закону про конфіскацію майна за "військові фейки" 24 січня прийняли в першому читанні, пише ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «За критику війни Путін відбиратиме у росіян майно - британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі