пʼятниця, 07 лютого 2014 15:35

З Януковичем президентом прем'єр ролі не грає - Хмара

З Януковичем президентом прем'єр ролі не грає - Хмара
Сергій Арбузов. Фото: www.sled.net.ua

Немає значення хто обійматиме посаду прем'єр-міністра країни, поки у президента Віктора Януковича залишаються сьогоднішні повноваження.

Про це у коментарі Gazeta.ua екс-нардеп Степан Хмара.

"Поки у Януковича залишаються сьогоднішні повноваження, то прем'єр самостійної ролі практично не грає. Бо у Януковича всі важелі влади. Тому вони і не хочуть повернутися до Конституції 2004-го року. Є виконуючий обов'язки Арбузов. Це означає, що у нас абсолютно зруйнований конституційний лад. З правової точки зору це нічого не означає. Просто от так собі поводиться Янукович і все. Ніби для нього взагалі не існувало законів, Конституції і будь-якого права. Це новела заявляти, що він ніби то прем'єр, бо так хочеться Януковичу. Повноваження виконуючого обов'язки, його права і обов'язки розписано у відповідних правових актах", - розповів Хмара.

Він зауважив, що Янукович не є самостійним політиком і виконує волю Путіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гривневими заощадженнями вже можна обклеювати туалети

"Коли буде призначений голова уряду залежить від того, як будуть розвиватися події в Україні, в тому числі і у Верховній Раді. Влада не керується ні здоровим глуздом, ні інтересами держави. Не говорю вже про якусь законність", - додав він.

Нагадаємо, сьогодні, 7 лютого, у російському місті Сочі запланована зустріч президентів Януковича і Путіна.

Зазначимо, що лідер "Свободи" Олег Тягнибок заявив, що Янукович їде до Сочі узгоджувати прем'єрство Сергія Арбузова. Він став виконувач обов'язків одразу після відставки 28 січня Миколи Азарова.

Зараз ви читаєте новину «З Януковичем президентом прем'єр ролі не грає - Хмара». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі