пʼятниця, 07 лютого 2014 13:45

Вибухівку, яку вчора підкинули у Будинок профспілок, замаскували під кубинську сигару

Вибухівку, яку вчора підкинули у Будинок профспілок, замаскували під кубинську сигару
Фото: espreso.tv

Вибухівку у Будинок профспілок передали в блоці з-під цигарок і нагадувала вона кубинську сигару. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив керівник народної самооборони Майдану Андрій Парубій.

"Вчора був переданий предмет одному з хлопців з самооборони. Попросили передати його в штаб. Цей предмет був схожий на блок цигарок. Коли його розгорнули, цей предмет нагадував кубинську сигару... Коли хлопці вирішили перевірити, що це за предмет, почали розкручувати - в цей момент він вибухнув. Але ми можемо сьогодні вже стверджувати, що це була передача зовні, передача для штабу".

"Подібний предмет був знайдений в Українському домі. Ми вчора стали свідками ще однієї атаки на Майдан, яку, без сумніву, організовують чинна влада і спецпідрозділи. Тому, коли у нас запитують, чому ми не пускаємо міліцію, ми відповідаємо: у нас є велика підозра, що вони і організовують цей момент", - сказав депутат.

Парубій додав, що охорона в Будинку профспілок і Українському домі буде посилена, але самооборона постарається зробити все, щоб не перешкодити вільному пересуванню людей. Парубій також попросив не брати на вулиці предмети в коробках і не передавати речі в коробках в адміністративну будівлю.

Один з керівників самооборони Андрій Левус додав, що вчорашній вибух - це теракт проти самооборони Майдану. "Проводиться наше розслідування. Можу сказати, що станом на четвер підтверджується версія фактично терористичного акту проти самооборони Майдану і проти Майдану в цілому", - сказав він.

За його словами, від вибуху постраждали дві людини, і щоб гарантувати їхню безпеку, активістів перевозять в медичні установи Львова: старшого, Романа, вивезли ще вчора, Назара - сьогодні. Назару всю ніч сьогодні робили операцію, є серйозні пошкодження кісток обличчя, стан важкий, але стабільний, і дозволяє його транспортування до Львова. Роману ампутували кисть, відірвані пальці.

Зараз ви читаєте новину «Вибухівку, яку вчора підкинули у Будинок профспілок, замаскували під кубинську сигару». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі