неділя, 13 жовтня 2024 21:48

Зеленський анонсував нові переговори з європейськими партнерами

Зеленський анонсував нові переговори з європейськими партнерами
Володимир Зеленський анонсував нові перемовини з європейськими партнерами. Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський зустрінеться з європейськими партнерами на цьому тижні.

На переговорах буде представлена стратегія примусу Росії до миру. Про це Зеленський заявив у вечірньому зверненні.

"Команди нашої держави та команди лідерів наших партнерів продовжують працювати над деталями плану перемоги", - зазначив президент.

Також він зазначив, що нарощується союзництво між Росією й Північною Кореєю.

"Це вже не просто про передачу зброї. Це фактично про передачу людей з Північної Кореї до військових сил окупанта", - наголосив лідер держави.

Крім того, президент зауважив, що в таких умовах відносини України з партнерами потребують розвитку, а фронт більшої підтримки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Були намагання Росії відтиснути наші позиції, але тримаємо визначені рубежі" - Зеленський висловився про Курщину

"Коли ми говоримо про більшу далекобійність для України та більш рішуче постачання для наших сил - це не просто перелік військових засобів. Це про збільшення тиску на агресора, який буде для Росії сильнішим, ніж вони можуть витримати. І це про недопущення більшої війни", - сказав Зеленський.

За його словами, справжній мир може бути досягнутий лише завдяки силі. Він також додав, що увесь наступний тиждень буде присвячений роботі з нашими партнерами - заради такої сили, заради справжнього миру.

"Команди працюватимуть. Буде робота і з лідерами також. Дуже розраховуємо на те, що ухвалення рішень не забариться", - підсумував президент.

Лідер держави завершив своє звернення подякувавши Збройним Силам України та усім хто долучається до допомоги країні у важкі часи.

Президент США Джо Байден відвідає Німеччину на наступному тижні у четвер, раніше його візит був відкладений через ураган "Мілтон".

Зазначається, що програма візиту американського президента буде значно скорочена і обмежена лише одним днем.

Це означає, що зустрічі у форматі "Рамштайн" найближчим часом не буде, зазначили на телеканалі. Наразі підтвердження цьому з інших джерел немає.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський анонсував нові переговори з європейськими партнерами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі