понеділок, 29 квітня 2013 12:37

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Вустами комісії у питаннях помилування говорить президент - експерт

Вустами комісії у питаннях помилування говорить президент - експерт
Олександр Палій. rionews.com.ua

Президенту Віктору Януковичу варто було б помилувати екс-прем'єра Юлію Тимошенко.

Про це в коментарі Gazeta.ua політолог Олександр Палій.

"Вустами комісії, яка відмовилася помилувати Тимошенко, говорить сам президент. Але помилування було б найрозумнішим, що він може зробити в цій ситуації. Якщо Янукович до цього і прийде, то не зараз. Справа Тимошенко завдала колосальної шкоди не тільки Україні, а й президенту. Варто подивитися, з чого він починав у 2010 році. Тоді до нього на інаугурацію приїжджало все керівництво Євросоюзу. Зараз такого немає", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Регіональні громади просять до Великодня помилувати Тимошенко

За словами експерта, 80 відсотків всіх міжнародних проблем України було сформовано "безглуздими процесами" проти Тимошенко та Луценка. "Як ми побачили, те, що Янукович випустив Луценка не призвело до того, що небо впало на землю і одразу почалася революція. Тому їхні страхи гіпертрофовані. Те саме було б, якби випустили Тимошенко — нічого по суті б не змінилося, окрім того, що Україна стала значно краще позиціонувати себе на міжнародній арені. Помилування для влади означає залишати за собою розкіш вдавати, що вона була права, але вони такі добрі, що випустили. Краще б так було, аніж ніяк", - зауважив Палій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комісія з питань помилування зібралася у суботу і залишила Тимошенко за гратами

"Луценко на момент своєї посадки мав не дуже серйозний імідж через бійки із Леонідом Черновецьким, ситуацією у німецькому аеропорті та відсутністю реформ у міністерстві. Але влада очистила його, "вибілила, випрала" і зробила з нього морального авторитета. Чого в результаті добилася — не відомо. Але його посадкою імідж країни був підірваний колосально", - додав політолог.

Зараз ви читаєте новину «Вустами комісії у питаннях помилування говорить президент - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі