середа, 26 липня 2023 05:26

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ проводить контрнаступ: в ISW проаналізували тактичні успіхи

ЗСУ проводить контрнаступ: в ISW проаналізували тактичні успіхи
ЗСУ проводить контрнаступ. Фото: Слово і діло

Українські військові продовжували контрнаступальні дії як мінімум на трьох ділянках фронту і просунулися вперед, суттєво виснажуючи сили росіян

В районі Бахмута досягли тактично важливих успіхів. Таких висновків дійшли аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

На кадрах з геолокацією, опублікованих 25 липня, видно, що Сили оборони України досягли тактично важливих успіхів на південь від Кліщіївки (7 км на південний захід від Бахмута).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резніков пояснив, чому український контрнаступ сповільнився

Українські джерела повідомляли, що ЗСУ просунулися на 750 метрів у напрямку Старомайорського (9 км на південь від Великої Новосілки), а російські джерела стверджували, що ЗСУ трохи просунулися на захід від Оріхова.

"Українські контрнаступальні операції спрямовані на створення асиметричного градієнта виснаження, який зберігає українську робочу силу за рахунок повільніших темпів територіальних просувань та звільнень земель при поступовому виснаженні у окупантів живої сили та техніки", – пишуть аналітики.

За тиждень Сили оборони звільнили понад 16 кв. км території. Збройні сили України просунулися на 12 кв. км на півдні та на близько 4 кв. км на Донбасі на Бахмутському напрямку, заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Протягом доби 24 липня відбулось понад 35 бойових зіткнень, йдеться в зведенні Генштабу.

По всім напрямкам є просування вперед або стримування ворожих сил. Без суттєвих змін поки залишається ситуація на Волинському та Поліському напрямках.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ проводить контрнаступ: в ISW проаналізували тактичні успіхи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі