вівторок, 25 липня 2023 07:27

Спецтема: Війна Росії проти України

За добу відбулось 35 бойових зіткнень: Генштаб повідомив про ситуацію на фронті

За добу відбулось 35 бойових зіткнень: Генштаб повідомив про ситуацію на фронті
Українські військові відбивають атаки противника на основних напрямках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Розпочалася п'ятсот сімнадцята доба широкомасштабної війни Росії проти України.

Протягом минулої доби на лінії фронту відбулось понад 35 бойових зіткнень. Про це вранці 25 липня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Без суттєвих змін поки залишається ситуація на Волинському та Поліському напрямках.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Противник завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Гур'їв Козачок і Піщане Харківської області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 30 населених пунктів Чернігівської, Сумської та Харківської областей.

Куп'янський напрямок

Ворожі авіаудари зафіксовано біля Тернів, Вільшаної та Кислівки на Харківщині. З артилерії та мінометів загарбники обстріляли Красне Перше, Фиголівку, Дворічну, Западне, Куп'янськ, Одрадне та Кислівку.

Лиманський напрямок

Російські загарбники завдали авіаційних ударів в районах Білогорівки Луганської області та Лимана, Ямполя, Сіверська, Спірного й Роздолівки Донецької області. Під артилерійськими обстрілами були населені пункти Невське, Білогорівка Луганської області та Торське, Верхньокам'янське, Спірне, Роздолівка Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ймовірність нових російських ракетних ударів залишається високою ‒ Генштаб

Бахмутський напрямок

Українські захисники успішно відбили атаки противника в районах північно-західніше Оріхово-Василівки, а також південніше Іванівського та західніше Кліщіївки. Ворог завдав авіаційних ударів в районах Диліївки та Предтечиного Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів.

Авдіївський напрямок

Під щільним вогнем авіації та артилерії противника, українські захисники успішно відбили атаки російських військ в районі Первомайського. Противник завдав авіаційних ударів біля Новокалинового, Авдіївки та Невельського. У той же час, здійснив артилерійські обстріли понад 10 населених пунктів.

Мар'їнський напрямок

Сили оборони України продовжують стримувати наступ російських військ в районах Красногорівки та Мар'їнки. Ворог обстріляв понад 10 населених пунктів. Постраждали, зокрема, Красногорівка, Мар'їнка, Побєда, Георгіївка та Максимільянівка Донецької області.

Шахтарський напрямок

Противник вів безуспішні наступальні дії в районі Рівнополя Донецької області. Здійснив обстріли понад 10 населених пунктів. Зокрема, постраждали Парасковіївка, Новомихайлівка, Вугледар та Благодатне Донецької області.

Запорізький та Херсонський напрямки

Загарбники зосереджують основні зусилля на недопущенні подальшого просування українських військ. Росіяни завдали авіаційних ударів в районах Малої Токмачки, Оріхова, Лобкового Запорізької області. Під артилерійськими обстрілами противника були понад 35 населених пунктів. Водночас Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах.

Український контрнаступ йде за планом, хоч і сповільнився. Причиною є снаряди, артилерія та російські мінні поля. Про це сказав міністр оборони України Олексій Резніков.

За тиждень Сили оборони звільнили понад 16 кв. км території. Збройні сили України просунулися на 12 кв. км на півдні та на близько 4 кв. км на Донбасі на Бахмутському напрямку, заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Зараз ви читаєте новину «За добу відбулось 35 бойових зіткнень: Генштаб повідомив про ситуацію на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі