середа, 23 серпня 2023 05:51

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ наближаються до другої лінії оборони росіян. Вона може бути слабшою – ISW

ЗСУ наближаються до другої лінії оборони росіян. Вона може бути слабшою – ISW
ЗСУ наближаються до другої лінії оборони окупантів. Фото: Слово і Діло

Успіхи у районі Роботине Запорізької області наближають Збройні сили України до початку операцій проти другої лінії оборони російських загарбників.

Вона може бути відносно слабшою, ніж перша лінія в цьому районі, вважають аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Відсутність помітних російських з'єднань і частин на другорядних рубежах оборони на заході Запорізької області може свідчити про те, що ці позиції можуть зайняти елементи частин і з'єднань, які вже брали участь у бойових діях.

Прибуття будь-яких нових російських з'єднань чи частин у західну Запорізьку область не було, зазначають аналітики.

Російські тактичні звіти про контратаки в районі Роботине свідчать про те, що 22-а та 45-а бригади спецназу противника займають позиції за першою лінією оборони та, можливо, за другою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На південному фронті росіяни готуються відступати

Ці підрозділи росіян, зважаючи на все, несуть відповідальність за контратаки проти значних наступів української армії в цьому районі і тому, ймовірно, деградували, зазначається у звіті.

"Вірогідна нестача російських оперативних резервів, а також обмежені горизонтальні перекидання в західну Запорізьку область і окремі незадіяні підрозділи, що спостерігаються, на другій лінії оборони дозволяють припустити, що друга лінія російської оборони може бути значно менш захищена", – пишуть аналітики.

Разом з тим російські з'єднання і частини, що займають нині другорядні лінії оборони, значною мірою невідомі, зазначають в ISW.

22 серпня воїни 47 окремої механізованої бригади зайшли в село Роботине на Мелітопольському напрямку Запорізької області.

Перше, що зробили військовослужбовці – сповістили місцевих про необхідність терміново виїжджати, адже ворог цинічно продовжує стирати село з лиця землі, йдеться в повідомленні Генерального штабу Збройних сил України.

"Два місяці запеклих боїв і бійці нашої бригади за підтримки інших підрозділів прорвали багатоешелоновану лінію оборони окупантів", – сказано в дописі бригади "Магура" у Facebook.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ наближаються до другої лінії оборони росіян. Вона може бути слабшою – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі