неділя, 12 квітня 2009 16:47

ВР хоче підвищити віковий ценз для кандидатів в президенти

ВР хоче підвищити віковий ценз для кандидатів в президенти

Депутат Верховної Ради від фракції Партії регіонів Юрій Мірошниченко заявив у програмі "Свобода" в ефірі телекомпанії "Інтер" в п"ятницю ввечері про кулуарні переговори щодо підвищення вікового цензу з 35 до 40 і більше років для кандидатів у президенти.

Депутат натякнув, що це робиться з метою "уникнути участі одного з кандидатів".

Очевидно, що йдеться про екс-спікера парламенту Арсенія Яценюка, якому виповнюється 35 років 22 травня. Нагадаємо, що президентські вибори Верховна Рада призначила на 25 жовтня.

При цьому Мірошниченко не забув обмовитися, що вважає такі неофіційні переговори неетичними і неприйнятними.

З його думкою погодився і інший "регіонал", який брав участь у передачі, - Микола Азаров.

"Мені здається, що якщо парламент винесе цей законопроект, то в даних умовах це буде безсовісно... Це принизливий крок, я не уявляю, хто може таку поправку внести", - сказав Азаров.

Водночас депутат від фракції Блоку "Наша Україна-Народна Самооборона" Олесь Доній зазначив, що в разі домовленості найбільших парламентських сил ухвалення поправки про підвищення вікового цензу для кандидатів у президенти може стати реальним.

Зазначимо також, що згідно з даними деяких соцопитувань, Яценюк входить у трійку лідерів на президентських виборах.

За матеріалами Newsru.ua

Зараз ви читаєте новину «ВР хоче підвищити віковий ценз для кандидатів в президенти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі