пʼятниця, 06 жовтня 2023 18:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворожих атак "шахедами" побільшає - Гуменюк

Ворожих атак "шахедами" побільшає - Гуменюк
Росія почала збирати "шахеди", які маркують як "Герань-2", сказала Наталія Гуменюк. Фото: mediacenter.org.ua

Російський агресор буде використовувати більше дронів-камікадзе типу Shahed під час атак.

Про це сказала керівниця об'єднаного пресцентру оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

"Очевидно, що буде збільшуватися кількість. Це не залякування, це об'єктивна реальність і аналітика", - сказала Гуменюк.

"Вони (росіяни. - Gazeta.ua) можуть застосовувати більшу кількість "шахедів", оскільки мають підтримку з інших країн, безпосередньо Іран", - повідомила.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден зібрав "Велику сімку". Розмова стосувалася України

Росія почала збирати "шахеди", які маркують як "Герань-2", сказала Гуменюк.

РФ почала робити крупновузлову збірку Shahed, сказав представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

За час повномасштабної агресії росіяни запустили по Україні 1961 безпілотник Shahed. Більшість цих дронів збила протиповітряна оборона, повідомив у серпні президент Володимир Зеленський.

У ніч на 6 жовтня росіяни випустили з мису Чауда, що в тимчасово окупованому Криму, 33 дрони у напрямку південних, східних і центральних областей. Протиповітряна оборона знищила 25 ворожих безпілотників.

Зараз ви читаєте новину «Ворожих атак "шахедами" побільшає - Гуменюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі