вівторок, 28 червня 2022 15:26

Спецтема: Війна Росії проти України

"Ворога потрібно знищити" – Залужний поговорив з американським генералом і британським адміралом

"Ворога потрібно знищити" – Залужний поговорив з американським генералом і британським адміралом
Генерал Валерій Залужний поінформував американських і британських колег про оперативну обстановку. Фото: zsu.gov.ua

Головнокомандувач Збройних сил України генерал Валерій Залужний поговорив телефоном з головою об'єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі й начальником штабу оборони Великої Британії адміралом Тоні Радакіном.

Про це Залужний розповів у вівторок, 28 червня.

"Почав з того, що противник демонструє неабияку зухвалість у завданні ракетних ударів по території нашої держави. Чотири дні тому він з різних платформ базування випустив 53 крилатих ракети, три дні тому – 26 ракет, два дні тому – майже 40, за минулу добу – 12. На превеликий жаль, прицільний ракетний обстріл торгового центру в Кременчуці забрав життя і призвів до травмування мирних мешканців", – повідомив він.

Також генерал поінформував американського й британського колег про оперативну обстановку.

Сьогодні район активних бойових дій починається на півночі Харківської області й закінчується на лівому березі Дніпра в районі Василівки.

Найінтенсивніші бойові дії тривають на півночі Луганської і Харківської областей. У цьому районі тільки за минулу добу противник здійснив 270 артилерійських нальотів, застосував 45 тис. боєприпасів, завдав два ракетних і 32 авіаційних удари.

Ситуація доволі складна, але контрольована.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залужний показав, як HIMARS "відпрацювали" по позиціях загарбників

"На нашій землі триває запекла боротьба, масштабів якої світ не бачив з часів Другої світової. Ми не маємо права перекласти цю війну на наших дітей. Ворога потрібно знищити тут і зараз, інакше він не зупиниться. І ми це можемо зробити", – пише генерал.

Але Україні потрібно більше зброї і боєприпасів, заявив він.

"Сподіваюся, що разом з партнерами ми зможемо здолати агресора і не допустити поширення цього збройного конфлікту на інші країни", – резюмував головнокомандувач ЗСУ.

У червні відбулася зустріч у форматі "Рамштайн-3". Начальники штабів і міністри оборони з близько 50 країн зібралися в Брюсселі, де розташована штаб-квартира НАТО. Говорили про допомогу Україні.

У цей же день президент США Джозеф Байден оголосив новий пакет військової допомоги Україні на $1 млрд.

23 червня США оголосили ще один пакет оборонної допомоги на $450 млн. Він містить реактивні системи залпового вогню HIMARS.

Україна вже отримала від Заходу шість типів артилерії з натовським 155-міліметровим калібром.

Зараз ви читаєте новину «"Ворога потрібно знищити" – Залужний поговорив з американським генералом і британським адміралом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі