четвер, 08 травня 2014 17:24

Спецтема: Війна на Донбасі

Влада має готуватися до найгіршого сценарію - Чорновіл

Влада має готуватися до найгіршого сценарію - Чорновіл
Фото: goloskarpat.info

Українська влада має готуватися до найгіршого сценарію у випадку з агресією Росії.

Про це на своїй сторінці у мережі Facebook написав екс-нардеп Тарас Чорновіл.

"Кожен повноцінний стратег виходячи навіть на переможну війну (а для нас у Криму й на Донбасі вона такою за фактом вже не є) планує свої дії на випадок поганих результатів. Я не бачу плану Б, а в деяких місцях його треба негайно застосовувати. Якби відбувалася справді антитерористична операція, а не її фікція, то, можливо, про це говорити було б зарано. Однак...

Уже не кажу про необхідність введення військ (саме Міноборони) і розміщення тимчасових баз та потужних блокпостів по лініях Лисичанськ-Новоайдар-Чугинка на Лугані та Амвросіївка-Старобишеве-Волноваха-Велика Новосілка, а ще відділити від зони конфлікту Олександрівку, Добропілля й, можливо, Красноармійськ та Димитров, якщо це ще можливо. Не кажу, бо цього робити не будуть. Ні, спробують через два тижні з жахливими втратами, коли вже буде запізно", - зазначив колишній політик.

Також нардеп закликав владу негайно почати вивозите озброєння з бази в Артемівську.

"А зараз про програшний план Б. Доки ми ще контролюємо частину основних шляхів, треба негайно почати вивозите озброєння з бази в Артемівську. Старі пошкоджені снаряди не на часі, але там є сучасніша зброя та багато мільйонів боєприпасів, якими через місяць почнуть убивати наших військових. Це найбільші в Україні військові склади. Покищо їх ще утримуємо, але після 12-18 ситуація може змінитися. Зараз ця зброя не використовується для АТО", - зазначив Чорновіл.

За його словами, вся військова техніка, яка перебуває в регіоні й не застосовується в АТО має бути виведена або розміщена на лініях безпеки.

"Треба готуватися до прийому біженців, щоб не вийшло, як з кримчанами - на словах усе, а на ділі - лише допомога волонтерів. І, як це не жорстоко, слід провести евакуацію тих, кого чекає неминуча розправа.

Ці всі заходи могли б бути зайвими, але весь перебіг подій і констатація ознак державної зради змушують вже зараз зайнятися всім цим", - резюмував екс-нардеп.

Зараз ви читаєте новину «Влада має готуватися до найгіршого сценарію - Чорновіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі