понеділок, 20 лютого 2012 16:26

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Власенко поскаржився, що йому не дають можливості знайомитися зі справою

Власенко поскаржився, що йому не дають можливості знайомитися зі справою

Захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко стверджує, що його без пояснення причин обмежують у побаченнях з його підзахисної, яка перебуває в Качанівській виконавчої колонії у Харкові.

"Мене в п'ятницю після обіду не пустили до неї, не мотивуючи це нічим ... Щоб ви розуміли аргументацію, вона звучала таким чином: ви вже один раз тут сьогодні були і вдруге ми вас сюди не пустимо ... Сьогодні мене не допускали до Тимошенко протягом двох годин з невідомих причин. Після чергової розмови з керівником колонії паном Первушкіним (Іван Первушкін, начальник Качанівської виправної колонії), мені все ж вдалося потрапити до Юлії Тимошенко і з нею переговорити. Їй у п'ятницю ніхто не повідомив, що мене незаконно не пускають, що з незрозумілих причин у неї скасовується зустріч із захисником ", - сказав Власенко журналістам у понеділок у Харкові.

На його думку, це з урахуванням встановлених строків ознайомлення з матеріалами "справи ЄЕСУ" позбавляє Тимошенко можливості підготуватися до захисту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протягом місяця суд розгляне касацію по "газовій справі" Тимошенко - адвокат

"Я пов'язую це з бажанням влади просто продовжувати знущатися над Юлією Тимошенко, порушуючи фундаментальні речі, не даючи їй можливості належним чином підготуватися до захисту від надуманих звинувачень. Це все ланки одного ланцюга ... Мене через день не допускають, а потім в судах розповідають, що у нас було достатньо часу знайомитися з матеріалами справи", - підкреслив Власенко.

Він зазначив також, що досі не бачив матеріалів справи у повному обсязі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд не дозволив Тимошенко довше знайомитися зі справою щодо ЄЕСУ

"Жодного разу ані Тимошенко, ані захист не бачили матеріалів справи у повному обсязі. Управління СБУ в Харківській області неодноразово обіцяло надати копії матеріалів справи, але ні Тимошенко, ні захист цих матеріалів не отримали. Тільки сьогодні нам видали опис матеріалів справи, хоча, повинні були дати їх ще 20-го, максимум, 23-го січня", - сказав Власенко.

Як повідомлялося, Тимошенко та її захист повинні ознайомитися з матеріалами справи по корпорації ЄЕСУ до 28 березня цього року.

Зараз ви читаєте новину «Власенко поскаржився, що йому не дають можливості знайомитися зі справою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі