середа, 26 травня 2021 18:26

Влада розширює повноваження Авакова

Влада розширює повноваження Авакова
До кінця незрозуміло, навіщо влада розширює сфери впливу Арсена Авакова, говорить Олександр Лємєнов. Фото: УНН

Розширення повноважень міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, яке затвердив Кабмін, не несе значних змін для державної політики. Але це непослідовний крок з боку влади після критики президента Володимира Зеленського. Таку думку Gazeta.ua висловив антикорупційний експерт Олександр Лємєнов.

"Не бачу політичних підстав. Це не послідовно. Спочатку критикують Авакова, прибирають його репрезентацію в уряді, але збільшують його впливи. Наступні кроки неможливо спрогнозувати. Це хаос, послідовності немає. Вони можуть або далі розширювати повноваження Авакова, або почати зменшувати. На мою думку, треба зменшувати", – каже Лємєнов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленського запитали про Антоненка і відставку Авакова

До кінця незрозуміло, навіщо влада розширює сфери впливу Авакова, говорить експерт.

"У нових розширених повноваженнях Авакова немає значних, глобальних змін для держави. Але це може бути рішенням політичного впливу. Призначати, звільняти – це сильно залежить від політичних кон'юктур. Треба подивитися, які є механізми убезпечення від рішень політиків у такому форматі. До цього ставлюся негативно", – каже Лємєнов.

26 травня Кабінет міністрів України прийняв постанову про розширення повноважень Міністерства внутрішніх справ.

Серед нових функцій відомства Арсена Авакова з'явилися, зокрема: облік знарядь кримінальних правопорушень; розвиток єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту по лінії Нацполіції, ДСНС, Нацгвардії та Держприкордонслужби; психологічне забезпечення державних службовців МВС, поліцейських, ДСНС, Нацгвардії; питання розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій; моніторинг ефективності освіти в правоохоронній сфері, МВС також буде встановлювати вимоги до ректорів вищих військових навчальних закладів та порядок підготовки студентів.

Міністр внутрішніх справ призначатиме на посаду і звільняти керівників підрозділів і установ, які належать до МВС, приймати рішення про їх заохочення або притягнення до відповідальності.

Зараз ви читаєте новину «Влада розширює повноваження Авакова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі