четвер, 20 травня 2021 13:06

Зеленського запитали про Антоненка і відставку Авакова

Зеленського запитали про Антоненка і відставку Авакова
Аваков восьмий рік на посаді міністра внутрішніх справ. Фотоколаж: pravda.com.ua

Якщо Андрія Антоненка та інших фігурантів справи про вбивство Павла Шеремета звинуватили незаконно, то президент Володимир Зеленський говоритиме про звільнення міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Про це Зеленський сказав на пресконференції.

Зеленському нагадали, що Антоненко просидів за ґратами понад 500 днів.

"Якщо його визнають невинним, чи буде якась покараний Арсен Аваков? Наприклад відставкою. І чи будете ви зокрема відчувати докори сумління. Адже ви також брали участь у презентації результатів цього розслідування". Зеленський відповів:

"Не хотів би багато коментувати з цього приводу. Я не втручаюся в діяльність правоохоронних органів і суду. Але скажу відверто: я знаю детально, що відбувається. І мені не все одно.

Стовідсоткових доказів ще немає про те, що вони не винні чи винні. Чи пробачить вона мені? Наприклад, сьогодні зранку Яна Дугарь мені... ми переписуємося. Тобто мені не все одно, що з цими людьми".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Аваков - чорт. Але не тільки він" - Антоненко

Щодо Авакова, то Зеленський сказав: "Якщо засудили незаконно, то я серйозно говоритиму з міністром. Чи він може залишитися в такій ситуації. Ні. І він це знає. І ми розуміємо складність цього процесу".

Андрія Антоненка випустили зі слідчого ізолятора під цілодобовий домашній арешт 30 квітня. Рішення ухвалив Шевченківський районний суд міста Києва.

Його арештували позаторік у грудні. Висунули підозру в причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета.

Тоді президент Володимир Зеленський на брифінгу в МВС заявляв: "Імовірні вбивці сьогодні затримані. Багато відповідей ми сьогодні отримали". На брифінгу робив заяви й міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Зараз ви читаєте новину «Зеленського запитали про Антоненка і відставку Авакова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі