четвер, 01 лютого 2024 20:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Влада "буксує" з покращенням мобілізації - головком ЗСУ

Влада "буксує" з покращенням мобілізації - головком ЗСУ
Валерій Залужний написав про неспроможність державних інституцій в Україні покращити стан комплектування Сил оборони без застосування непопулярних заходів. Фото: Getty Images

Державні інституції в Україні показують неспроможність покращити стан комплектування Сил оборони без застосування непопулярних заходів.

Про це написав головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний у колонці для американського видання CNN.

Зі слів головкома, у ситуації, яка склалася, є фактори, які впливають на рішення щодо пошуку нових форм застосування Сил оборони.

Серед таких генерал назвав "суттєву перевагу у мобілізаційному людському ресурсі у противника та неспроможність державних інституцій в Україні покращити стан комплектування Сил оборони без застосування непопулярних заходів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вітаю усіх ухилянтів країни" - Дикий жорстко розкритикував урядовий законопроєкт про мобілізацію

Залужний вказав на недосконалість нормативно-правової бази, що регулює оборонно-промисловий комплекс у нашій державі.

"Та часткова монополізація цієї галузі призводять до труднощів у виробництві вітчизняних боєприпасів, як наслідок - поглиблення залежності України від постачання союзниками", - сказав головком.

"Досвід ведення бойових дій Збройними силами України, особливо у 2022-2023 роках є унікальним, і досі залишається лише нашим надбанням. А тому, невпинно шукаючи шлях до перемоги, зобов'язує нас постійно проводити ревізію наявних спроможностей, від яких залежить результат ведення бойових дій та шукати шляхи здобуття переваги над противником", - заявив Залужний.

Головнокомандувач ЗСУ у колонці для CNN висловив своє бачення стосовно важливих змін до підходів ведення війни. Текст в американському виданні вийшов у четвер.

Зараз ви читаєте новину «Влада "буксує" з покращенням мобілізації - головком ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі