пʼятниця, 09 серпня 2024 15:40

Витоки з НАБУ: директор бюро Кривонос зробив заяву

Витоки з НАБУ: директор бюро Кривонос зробив заяву
Директор НАБУ Семен Кривонос заявив про "допущені помилки". Фото: sud.ua

Директор Національного антикорупційного бюро Семен Кривонос заявив, що підписав результати службового розслідування щодо можливого тиску на викривачів корупції і передав їх до дисциплінарної комісії.

Були виявлені порушення кодексу етики працівників бюро і закону про державну службу, сказав Кривонос на брифінгу у п'ятницю.

"Помилки були на початку цього розслідування допущені. Я особисто як директор визнаю їх. Працюю над удосконаленням певних процесів", - заявив директор бюро.

Кривонос сказав, що 8 серпня затвердив висновок службового розслідування, яке стосувалося подій після початку досудового розслідування щодо витоків інформації. Зокрема, щодо можливого протиправного тиску на викривачів.

"У даному службовому розслідуванні управлінням внутрішнього контролю були зафіксовані певні порушення як кодексу етики працівників НАБУ, так і закону про держслужбу", - заявив директор НАБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суддя під час війни відпочивав на Карибах - фото

Йдеться про першого заступника директора НАБУ Гізо Углаву, повідомив Центр протидії корупції.

Результати завершення процедур в межах дисциплінарної справи, за словами Кривоноса, варто очікувати "за два-три тижні", пише ЦПК.

У травні сайт "Українська правда" повідомляв, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура і Національна поліція проводили обшуки у представника Національного антикорупційного бюро в рамках розслідування про витік інформації у кримінальній справі щодо "Великого будівництва".

Підставою для обшуків було розголошення даних досудового розслідування представниками НАБУ в інтересах зокрема бізнесмена Юрія Голика, повідомляло ЗМІ.

Після появи повідомлень про витік інформації Гізо Углаву усунули від виконання посадових обов'язків за власною заявою.

У червні Семен Кривонос не прийшов на засідання Комітету Верховної Ради з питань антикорупційної політики на обговорення інформації ЗМІ про "зливи".

Зараз ви читаєте новину «Витоки з НАБУ: директор бюро Кривонос зробив заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі