неділя, 03 квітня 2022 18:44

Спецтема: Війна Росії проти України

"Війні далеко до завершення" - Білий дім і НАТО

"Війні далеко до завершення" - Білий дім і НАТО
Проте є й думка, що війна може скінчитися через два-три тижні. Фото: Генштаб ЗСУ

У НАТО й США вважають, що війні далеко до завершення.

Керівник адміністрації президента США Рон Клайн заявив, що українці перемагають навколо Києва та на Півночі країни, але є ознаки того, що Путін переводить війська в північну частину країни, щоб перегрупувати їх на Схід України й відновити бої там, передає CNN.

"Є багато свідчень того, що Путін виводить війська з північної частини країни, щоб перекинути їх у східну частину й відновити там бойові дії. Тож я думаю, що українці й досі мали перемоги, але війні, на жаль, далеко до завершення", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна у січні отримала від США дані, які стали ключовими для захисту Києва - WSJ

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ також заявив, що дії РФ в окремих регіонах України не є реальним відведенням військ.

"Росія переміщує свої війська, забирає частину, щоб переозброїти, підкріпити, поповнити запаси. Нам не варто бути занадто оптимістичними, оскільки атаки триватимуть", - сказав він.

На рішення президента РФ Володимира Путіна закінчити війну в Україні впливатимуть наступні три тижні. Багато залежить від допомоги США Україні, вважає колишній командувач європейської армії США, генерал Бен Годжес.

Радник голови Офіса президента Олексій Арестович також висловив думку, що кінець війни може настати через два - три тижні. Росія не має сил, щоб продовжувати війну, а на збирання резервів може знадобитися два - три місяці.

Зараз ви читаєте новину «"Війні далеко до завершення" - Білий дім і НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі