середа, 02 грудня 2020 15:54

Вибори мерів. Результати показали в інфографіці

Лише 2 кандидати в мери від парламентських партій у 22 обласних центрах змогли виграти цьогорічні вибори, повідомляє рух "Чесно".

Результати мерських виборів показали в інфографіці.

Переобрали мера Сум Олександр Лисенко від "Батьківщини" й обраний новий мер Рівного Олександр Третяк від "Європейської солідарності".

Жоден із переможців виборів міського голови облцентру не представляє парламентські партії "Слуга народу", ОПЗЖ і "Голос".

 

Найбільше мерських крісел великих міст взяла "Пропозиція" - 4. По 3 обраних міських очільників обласних центрів представляють партії "Свобода" та "За майбутнє".

6 обраних мерів представляють регіональні політичні проєкти: Геннадій Труханов - "Довіряй ділам", Ігор Колихаєв - "Нам тут жити", Володимир Буряк - "Єднання", Владислав Атрошенко - "Рідний дім", Роман Клічук - "Єдина альтернатива", Геннадій Кернес - "Блок Кернеса-Успішний Харків".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заманювання айфонами і "контролери" біля дільниць: як минули вибори

Така тенденція може свідчити про розчарування у найбільш масових партіях в Україні та вищий рівень довіри до місцевої влади, повідомляє "Чесно".

"На президентських і парламентських виборах був запит на кардинально нових людей. Уже пройшло більше року, як оновлена Верховна Рада і президент мають повноваження, і громади бачать, що система не змінюється так швидко, як вони того очікували.

Тому виборці можуть підтримувати тих, хто вже був на місцях при владі, бо це для них в уяві зона менших ризиків. Але страх ніколи не був запорукою прогресу і розвитку", - каже координаторка "Чесно" Віта Думанська.

25 жовтня в Україні відбулися місцеві вибори. Явка виборців становила 36,88%. Під час 2-х турів виборів мерів 15 і 22 листопада явка була 36,88% і 29,53%.

Зараз ви читаєте новину «Вибори мерів. Результати показали в інфографіці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі