вівторок, 03 квітня 2012 13:14

Вибори мера відбудуться тоді, коли влада вирішить, що це їй вигідно - Кличко

Вибори мера відбудуться тоді, коли влада вирішить, що це їй вигідно - Кличко
Віталій Кличко заявляє, що за законом вибори мали відбутися у травні. Фото: kyiv.comments.ua

Вибори мера Києва відбудуться тоді, коли влада вирішить, що їм вигідно провести їх саме в цей час.

Про це в прямому ефірі на телеканалі ICTV сказав лідер партії "Удар" Віталій Кличко.

Кличко підкреслив, що відповідно до закону вибори міського голови столиці повинні відбутися в травні, але час їх проведення "штучно затягують".

"Те що, відбувається в Україні та в нашій політиці, не піддається жодному осмисленню", - обурений він.

"У травні вибори не відбудуться, тому що ми всі, кияни, українці, стаємо заручниками маніпуляції. Вибори відбудуться тоді, коли хтось вирішить, що їм вигідно провести вибори тільки з однією метою - щоб представник влади переміг на цих виборах", - упевнений політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мера має обрати більшість киян, а не 10% стимульованих гречкою - Кличко

Кличко також додав, що на цей момент ніхто не знає чіткого часу проведення виборів мера Києва, але одне з припущень у тому, що вони відбудуться влітку.

"За соціологією, за розрахунками - це вигідний (для влади) час, тому що більшість людей - малий, середній бізнес, більшість киян виїзжають, у кого є можливість відпочити. І в Києві залишається більшість людей, в основному похилого віку, які залежні від дотацій. Безпосередньо їм одразу видають підвищення пенсій і т.д. Цей варіант ми вже проходили на попередніх виборах", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада боїться Кличка і не довіряє йому – екс-мер Києва

У той же час, він підкреслив, що розрив між провідними кандидатами "досягає 10%, а не 2-3%, як запевняє влада", і цей розрив - не на користь провладного кандидата.

Він також заявив, що підтримує ідею висування єдиного кандидата від опозиції на цих виборах, але вважає, що в цьому питанні "слід уникнути шантажу, тиску і закулісних ігор, від яких постраждають виключно кияни".

Зараз ви читаєте новину «Вибори мера відбудуться тоді, коли влада вирішить, що це їй вигідно - Кличко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі