понеділок, 26 березня 2012 15:31

На виборах мера Києва влада зробить ставку на пенсіонерів - Кличко

На виборах мера Києва влада зробить ставку на пенсіонерів - Кличко
Віталій Кличко поскаржився президенту ЄНП на українську владу. Фото: podrobnosti.ua

Спроби влади призначити вибори мера Києва на середину літа – це маніпулятивна технологія для забезпечення перемоги кандидата від влади.

Про це заявив лідер партії "УДАР" Віталій Кличко під час зустрічі з президентом Європейської Народної партії Вільфредом Мартенсом у Брюсселі.

Під час зустрічі політики обговорили міжпартійне співробітництво й політичну ситуацію в Україні. Найбільше зацікавлення у президента ЄНП викликала ситуація довкола виборів мера Києва та парламентських виборів.

Віталій Кличко заявив, що вважає "дивним й неприпустимим" той факт, що вже 2 роки столицею України керує не обраний мер, а призначений зверху чиновник. Така ситуація руйнує самоврядування. Також Кличко наголосив, що ніхто в Україні не знає, коли відбудуться вибори міського голови Києва. Влада в ручному режимі збирається призначити їх на ту дату, яка вигідна для її висуванця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щоб голосувати за "регіоналів" у столиці, треба ненавидіти киян - експерт

На думку Кличка, спроби влади призначити вибори на липень є "частиною маніпулятивних технологій", адже в липні активна частина киян-виборців, зазвичай, у відпустках. Тому це є спробою штучно знизити явку виборців, відсікти від виборів молодь, працівників офісів та бюджетних установ, які в цей час будуть поза містом. Ставка робиться на пенсіонерів, які, за задумом влади, допоможуть перемогти її кандидату. Кличко наголосив, що партія "УДАР" виступає за запровадження системи виборів міських і сільських голів у два тури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Попов зважив свої амбіції і вирішив іти у мери

Кличко запевнив, що "УДАР" докладає всіх зусиль, аби опозиційні сили домовилися про співпрацю у наступному парламенті й разом боролися за зміни в країні.

"Ми не хочемо конкуренції одне з одним, у нас спільний ворог – партія влади", – заявив Віталій Кличко.

В свою чергу президент ЄНП наголосив, що в ЄС із занепокоєнням слідкують за згортанням демократії в Україні.

Зараз ви читаєте новину «На виборах мера Києва влада зробить ставку на пенсіонерів - Кличко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі