пʼятниця, 10 червня 2022 14:19

Спецтема: Війна Росії проти України

"Ви прокляті" - Ющенко назвав росіян "чумою"

"Ви прокляті" - Ющенко назвав росіян "чумою"
Над російським ворогом буде суд, написав третій президент Віктор Ющенко. Фото: Facebook-сторінка

Україна ніколи не вибачить Росії звірств, які та скоїла на українській землі.

Про це написав третій президент Віктор Ющенко.

"Сьогодні Україна у вогні й палає від сходу до заходу, з півдня до півночі. Гинуть наші діти, жінки, чоловіки й найдостойніші солдати й солдатки світу. Наш ворог - московська хунта, російський фашистський режим, "русский мир", який пішов окупаційною війною на мирну мою націю і державу Україна", - написав він.

Ющенко назвав росіян проклятими.

"Вам цього Україна ніколи не вибачить! Принаймні сьогоднішні покоління. Ви - прокляті! Ви не "освободітелі" - ви чума, кати, які приносять муки на святу українську землю", - заявив також.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Наше завдання - пам'ятати імена кожного": фото вбитих окупантами журналістів

Росіян "ніхто не кличе й ніхто не хоче бачити в жодній українській хаті, у жодному українському селі й містечку".

"Вас сьогодні може з радістю прийняти тільки сира українська Земля. І вона, до речі, це успішно робить вже понад чотири сторіччя", - написав окупантам.

"Наше майбутнє - без вас! Переконаний, над вами буде жорстокий людський і Божий суд. Горіти вам у пеклі. Це найкраще і найдостойніше місце для вашого режиму і тих, хто хоче бути орками цього режиму. І дай Боже, щоб це відбулося якомога скоріше. Слава Україні", - заявив третій президент.

Дев'ятий рік триває агресія РФ проти України. 2014-го російські окупанти захопили Крим, Донецьк і Луганськ.

24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабну агресію. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, сходу і Криму.

Ворог обстрілює житлові будинки, вбиває цивільних. Наймолодшим жертвам російської агресії було 23 дні, півтора і три місяці. РФ скоїла геноцид.

Парламентська асамблея Ради Європи підтримала створення трибуналу над Росією.

Зараз ви читаєте новину «"Ви прокляті" - Ющенко назвав росіян "чумою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі