четвер, 19 січня 2023 05:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Велика Британія надасть Україні 200 одиниць бронетехніки – МЗС

Велика Британія надасть Україні 200 одиниць бронетехніки – МЗС
Велика Британія допоможе Україні бронетехнікою. Фото: Кореспондент

Велика Британія направить для українських військових 200 одиниць бронетехніки. Це на додачу до танків Challenger.

Вона допоможе захистити країну від російських загарбників, заявив голова британського МЗС Джеймс Клеверлі під час його візиту до Канади, інформує РБК-Україна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр МЗС Великої Британії зробив потужну заяву щодо зброї для України

Він заявив, що в майбутньому Британія буде швидше просуватись у питання надання Україні нових озброєнь.

"Британія вирішила поставити нашим друзям основні бойові танки Challenger 2, важку артилерію та понад 200 одиниць іншої броньованої техніки", – сказав Клеверлі.

FV4034 Challenger 2 ("Челленджер 2"; позначення МО Великої Британії – CR2) – основний бойовий танк третього покоління сухопутних військ Великої Британії, який перебуває на озброєнні армій Сполученого Королівства та Оману.

Днями стало відомо, що прем'єр-міністр Ріші Сунак схвалив передачу Україні танків Challenger 2. Перші чотири одиниці озброєння мають передати негайно.

Сунак чітко заявив, що доправлення танків в Україну має бути оперативним пріоритетом. Велика Британія має дотримуватися своїх зобов'язань перед Україною, і це включає забезпечення критично важливого обладнання для захисту та зміни розстановки сил на полі бою.

Зараз ви читаєте новину «Велика Британія надасть Україні 200 одиниць бронетехніки – МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі