понеділок, 13 лютого 2023 22:17

Спецтема: Війна Росії проти України

В ЗСУ розповіли, які підрозділи окупантів воюють під Бахмутом

В ЗСУ розповіли, які підрозділи окупантів воюють під Бахмутом
В ЗСУ розповіли які підрозділи росіян вооють під Бахмутом. Фото: УНІАН

Окупантів з ПВК "Вагнер", які воюють під Бахмутом зараз підсилили мотострілецькими підрозділами однієї з бригад регулярної армії Росії.

Крім того, їх підтримують артилерія і авіація регулярного війська РФ, в інтерв'ю "24 Каналу" розповів речник Східного угрупування Збройних сил України Сергій Череватий.

"Головна сила, яка супроводжує "вагнерівців" вогнем, це регулярні війська. І також там є мотострілецькі підрозділи", – зауважив речник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог рахує втрати: ЗСУ повідомили гарні новини з передової

З початку року окупанти менше використовували авіацію, а зараз за можливістю – штурмову авіацію – це Су-25 або різні типи армійської авіації від Мі-8 і Мі-24 до Ка-52.

"Вони її використовують там, де мають розвіддані або відеоспостереження – там, де є мінімальний ризик ураження системами ППО або в цей момент немає нашої винищувальної авіації", – наголосив Череватий.

Росіяни випускають некеровані ракети і одразу розвертаються і відходять. ЗСУ одразу збиває ворожі літаки, які збиває.

Російські війська продовжують наступальні дії на Донбасі.

Намагаються прорвати українську оборону на кількох напрямках.

Найгарячіша ділянка фронту нині – на Бахмутському напрямку.

Судячи з карти боїв, на окремих ділянках фронту Збройні сили України вдало контратакують. Також українські військові продовжують завдавати ударів по тилових позиціях росіян, штабам та накопиченню окупаційних військ.

Зараз ви читаєте новину «В ЗСУ розповіли, які підрозділи окупантів воюють під Бахмутом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі