середа, 16 листопада 2022 19:50

В уряді згадали про Януковича. Подали позов

В уряді згадали про Януковича. Подали позов
Віктор Янукович переховується у Російській Федерації. Фото: ТАСС

Міністерство юстиції подало позов про стягнення в дохід держави активів позбавленого звання президента Віктора Януковича.

Провели кропітку роботу, щоб виявити нерухоме майно, транспортні засоби, корпоративні права, які прямо чи опосередковано належать Януковичу. Про це повідомив Мін'юст.

"Проведено кропітку роботу, щоб виявити нерухоме майно, транспортні засоби, корпоративні права, які прямо чи опосередковано належать Віктору Януковичу. Та зібрати достатню і беззаперечну інформацію, яка стала підставою для звернення до суду з заявою про застосування санкцій щодо стягнення в дохід держави знайдених активів", – повідомили.

Тепер усі зусилля спрямовані на забезпечення належного представництва держави у суді і на результат, за яким активи Януковича стягнуть, заявили в уряді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поряд з місцем, де розстрілювали Небесну сотню: колишньому "регіоналу" продали офіс за трикратною знижкою

Це другий позов за новим механізмом, передбаченим законом "Про санкції".

Така конфіскація має винятковий характер і може застосовуватися лише під час дії воєнного стану до тих осіб, які сприяли збройній агресії проти України.

У вересні конфіскацію випробували на російському олігарху Володимирові Євтушенку (власник МТС).

ВАКС задовольнив позов Міністерства юстиції у повному обсязі.

У червні суд дозволив спеціальне розслідування щодо Януковича у справі про підписання "Харківських угод". Місяцем раніше суд заочно заарештував Януковича.

2019 року суд заочно визнав експрезидента винним у держзраді і пособництві у веденні агресивної війни. Януковича засудили до 13 років позбавлення волі. Тюремний строк почнуть відраховувати після арешту.

Янукович перебуває у розшуку. Після Революції гідності втік до Росії. 2015 року Верховна Рада позбавила його звання президента.

Зараз ви читаєте новину «В уряді згадали про Януковича. Подали позов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі