четвер, 14 вересня 2023 17:33

Спецтема: Війна Росії проти України

В Україні запрацював офіс Гааги. Мета одна – покарати Росію

У Києві розпочав роботу польовий офіс Міжнародного кримінального суду.

Про це повідомив Офіс генерального прокурора України.

Автор: gp.gov.ua
  Генеральний прокурор України Андрій Костін і прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан на брифінгу у Києві
Генеральний прокурор України Андрій Костін і прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан на брифінгу у Києві

"Разом з усім цивілізованим світом ми об'єднані однією метою: забезпечити справедливе покарання агресора за всі скоєні злочини. Лише такий результат стане запорукою відновлення та збереження миру для України та всього світу", – сказав генеральний прокурор Андрій Костін.

Робота офісу допоможе посилити взаємодію між Україною і МКС.

"Підвищить ефективність та оперативність реагування на злочини, які Росія продовжує щодня вчиняти проти України та українців", – заявив генпрокурор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генерал з Москви, полковник з Уссурійська, прапорщик з Хабаровська: воєнних злочинців звели в одну базу

"Те, що ми бачимо у питаннях партнерства Міжнародного кримінального суду з Україною, розбудови партнерства з громадянським суспільством, з іншими державами-членами ООН, державними та недержавними учасниками МКС, – це не просто іскра. Це світанок нового часу, в якому ми повинні проявити витримку та наполегливість, аби наші слова не були порожніми. Їх відчувають постраждалі як в Україні, де я маю честь зараз бути, так і в усьому світі", – сказав прокурор МКС Карім Хан.

Костін подякував Хану за колосальну роботу, яку здійснюють МКС і Офіс для притягнення до відповідальності винуватців міжнародних злочинів.

Серед результатів цієї роботи – історичний ордер на арешт президента РФ Володимира Путіна і Марії Львової-Бєловової, який майже пів року тому видав МКС, повідомив Офіс генпрокурора.

Також генпрокурор відзначив роботу команди МКС під керівництвом Бренди Голліс, яка працювала в Україні над розслідуванням низки тяжких злочинів безпосередньо на місцях.

Костін подякував за швидку реакцію команди МКС на підрив російськими окупантами греблі Каховської гідроелектростанції.

У березні Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт Путіна і так званої уповноваженої РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової.

Обох підозрюють у скоєнні воєнного злочину незаконної депортації і переміщення дітей з окупованих районів України до РФ.

Цього року Європейський парламент підтримав створення спецтрибуналу над Путіним і самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком.

Путіна треба судити за злочин агресії спецтрибуналом, сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Зараз ви читаєте новину «В Україні запрацював офіс Гааги. Мета одна – покарати Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі